Animal Planet - recomandările lunii august 2017 - Zona de televiziune

Animal Planet - recomandările lunii august 2017


Viață de veterinar
începând de vineri, 11 august, de la ora 22:00

Acest program revine pe urmele carismaticilor veterinari Dr. Diarra Blue, Dr. Aubrey Ross şi Dr. Michael Lavigne, care s-au mutat în Houston, Texas, ca să-şi deschidă împreună un spital veterinar cu servicii complete şi un adăpost pentru animale. Seria urmăreşte viaţa lor de zi cu zi, pendulând între afacerea cea nouă şi viaţa de familie, cu soţi sau soţii, părinţi, socri, copii, animale de companie şi prieteni, cu accent pe momentele intense în care salvează animale la clinica lor. În acest sezon, nişte veşti legate de sănătate îl fac pe Dr Blue să lase deoparte visul de a pleca la drum cu motocicletele, cu fratele lui. E timpul ca Dr. Ross şi Tauvia să facă un pas important. La clinică sosesc tot felul de animale bolnave, de la pui de cangur şi o pogona până la un boxer care are o tumoare şi un porc care e excesiv de afectuos cu mobilierul. Nu există două cazuri la fel pentru această redutabilă echipă, care trece prin tot felul de păţanii şi perpeţii inerente vieţii în Texas!


Proiectul Grizzly
începând de marţi, 15 august, de la ora 21:05

Jeff Watson, poreclit cu simpatie „Omul-urs”, creşte urşi în captivitate de 27 de ani. Însă deşi trăieşte alături de aceste animale masive, dintotdeauna şi-a dorit să le poată reintegra în sălbăticie. Ca urmare, acum a decis să ia doi urşi bruni crescuţi în captivitate, numiţi Bob şi Screech, şi să încerce să-i înveţe tehnici de supravieţuire ca să-i poată elibera în habitatul lor natural, într-o zonă îndepărtată din sudul statului american Indiana. În acest scop, Jeff se mută împreună cu ei într-un loc izolat, unde petrece singur câteva luni cu urşii grizzly de peste 300 de kilograme, ca să-i înveţe să-şi caute singuri hrana, să vâneze, să pescuiască şi să se apere. Luându-şi rămas bun de la familie şi prieteni, Jeff se expune riscurilor din sălbăticie alături de cei doi companioni ai lui, ca să-şi îndeplinească visul de a le reda libertatea.


Când vânătorul devine vânat
începând de marţi, 22 august, de la ora 22:00

Spaima de a fi atacat şi devorat de viu de un animal sălbatic e un sentiment primitiv, adânc înrădăcinat, pe care îl au toţi oamenii. Este un ingredient de bază pentru basme, filme de groază şi coşmaruri. Dar pentru unii nu e numai un vis urât, ci o realitate cumplită. Acest program relatează întâmplări halucinante trăite de oameni obişnuiţi, care au fost atacaţi de animale sălbatice, dar au supravieţuit pentru a-şi spune povestea. Reconstituiri dramatizate şi interviuri cu victimele demonstrează cât de imprevizibile sunt animalele sălbatice, în libertate sau în captivitate, arătându-ne cum anumite evenimente pot lua o întorsătură cumplită. O vizită într-un adăpost pentru cimpanzei din Africa devine o luptă pe viaţă şi pe moarte pentru un bărbat şi ghidul lui, atacaţi de masculul alfa al coloniei, care evadase. Un poliţist se întâlneşte cu un taur furios, iar un conservaţionist neînarmat din Africa de Sud ajunge faţă în faţă cu un leu agresiv. Iată doar câteva dintre cazurile năucitoare prezentate în acest sezon, povestite chiar de către cei care au fost atacaţi.


Căsuțe în copaci
începând de miercuri, 30 august, de la ora 22:00

Pete Nelson, devenit o adevărată legendă a construcţiilor din lemn, şi-a dedicat viaţa ideii de a îndeplini visurile oamenilor, ajutându-i să transforme unghere idilice din natură în refugii incredibile. În acest sezon, Pete lucrează cu mai multă măiestrie ca oricând. Ajunge în pădurile dese din Genesee County, în Michigan, ca să construiască o casă în copaci care să transmită publicului larg mesajul de a proteja mediul. În Charlotte, Carolina de Nord, pune la bătaie tot ce ştie ca să creeze o bibliotecă inspirată de bufniţe şi cocoţată tot în copaci. Evocând înfăţişarea acestor păsări şi folosind tot felul de linii curbe, inclusiv pereţi rotunjiţi şi rafturi semicirculare, Pete şi echipa lui construiesc o capodoperă unică. În plus, acest maestru al lemnului ajunge şi în Munţii Catskill din New York pentru o construcţie în premieră absolută în palmaresul echipei: o clădire din sticlă care se ridică în văzduh. Îmbinând materialele ca pe nişte piese de puzzle, Pete foloseşte colecţia de 50 de ferestre vintage adunate de clienţii lui, ca să amenajeze în copaci o casă elegantă, cu pereţi de sticlă.
Previous
Next Post »