Minune la Cetate, în final de sezon „Politică şi delicateţuri” - Zona de televiziune

Minune la Cetate, în final de sezon „Politică şi delicateţuri”


Actorul Claudiu Bleonţ asistă la un fenomen inexplicabil, alături de Mircea Dinescu, duminică, la „Politică şi delicateţuri”. Emisiunea poate fi văzută pe 11 iunie, de la ora 15:00, la TVR 1 şi TVR+, iar de la 20:00, pe TVR HD.

Dacă plopul a făcut vreodată pere nu s-a aflat nici până în ziua de astăzi. Dar pentru ediţia de final de sezon „Politică şi delicateţuri”, la Cetate se pot întâmpla şi astfel de minuni. Iar cum portocala e la mare căutare în mai toate meniurile lui Dinescu, stejarul din curtea poetului pare să fi înţeles mesajul şi a dat rod tocmai exoticul fruct!... Mulţumit, Mircea Dinescu a ales să petreacă această ultimă ediţie din sezonul 7 alături de actorul Claudiu Bleonţ, pe malul Dunării, la umbra copacului de basm. Emisiunea poate fi văzută pe 11 iunie, de la ora 15:00, la TVR 1 şi online, pe TVR+, iar la TVR HD, tot duminică, de la 20:00.

Sub un soare prietenos de început de vară, pe pajiştea din buza Dunării, Dinescu încinge grătarul, combină ingredientele şi cântă împreună cu lăutarii aduşi de la Calafat. Relaxat şi inspirând prin toţi porii atmosfera magică de la Cetate, unde în stejar cresc portocale şi căţeii seamănă cu ursuleţii panda, Bleonţ se bucură de miresme de vin şi de muzică, în timp ce gazda sa pune pe grătar pârjoale din carne de gâscă, învelite în parapur de ied.

După ce bucatele sunt gata, cei doi se aşază la umbră şi pun ţara la cale, iar dialogul este spumos şi fermecător.

***

Claudiu Bleonţ s-a născut pe 27 august 1959, la Bucureşti. A absolvit Liceul German „Goethe” în 1979, după care a urmat Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Capitală. A fost repartizat la Teatrul din Petroşani şi a debutat cu piesa „Un bărbat şi mai multe femei”, de Leonid Zorin, pe care a şi regizat-o şi care i-a adus premiul pentru cel mai bun actor.

Din 1990 este angajat la Teatrul Naţional din Bucureşti.

A colaborat cu Teatrul Bulandra, Teatrul Odeon, Teatrul Naţional Timişoara, Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, Teatrul Naţional Târgu Mureş, Teatrul Arca etc.

Debutul în cinematografie a avut loc tot în 1983, cu filmul „Concurs”. A jucat în numeroase producţii cinematografice româneşti şi internaţionale.

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează „Politică şi delicateţuri” la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortând-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, o vedetă, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru. Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu”.
Previous
Next Post »