ID Xtra - recomandările lunii iulie 2017 - Zona de televiziune

ID Xtra - recomandările lunii iulie 2017


O umbră de îndoială
începând de duminică, 9 iulie, de la ora 22:00

Un program care prezintă într-o manieră nouă diverse cazuri de crimă din lumea reală, explorând teorii care uneori se contrazic. Când mai mulţi martori oculari şi suspecţi se învinuiesc reciproc şi oferă puncte de vedere diferite, identitatea adevăratului ucigaş nu va putea fi dezvăluită decât în final. O adolescentă de 15 ani, Angela Correa, dispare după ce pleacă la plimbare. Poliţia descoperă lângă cadavrul ei, victimă a unei bătăi cumplite, un bileţel misterios adresat unui anume „Freddy”. Într-un alt caz, moartea Pamelei Shelly este declarată sinucidere de medicul legist, dar, după ce unul dintre amanţii ei ajunge în închisoare, iese la iveală o nouă poveste. În astfel de cazuri excepţionale, fiecare variantă posibilă trebuie luată în calcul, pentru a putea scoate la lumină, până la urmă, adevărul şocant.


Ucigaşi printre noi
începând de joi, 13 iulie, de la ora 22:00

O crimă brutală, comisă pe neaşteptate, traumatizează orice comunitate, dar când loveşte un orăşel unit, efectul este cu adevărat devastator. Acest documentar uimitor se bazează pe declaraţii directe ale rudelor victimelor, dar şi ale anchetatorilor care s-au ocupat de diverse cazuri, apelând la reconstituiri dramatizate pentru a descrie crimele şi impactul lor asupra supravieţuitorilor. Fiecare episod de o oră explorează zvonuri şi adevăruri înfricoşătoare – adesea ascunse în spatele unor crime inimaginabile – precum şi moştenirea tenebroasă pe care o lasă în urmă. În acest sezon, o casă din Virginia este atacată, însă cazul începe să semene cu lovitura unor profesionişti după ce o membră a consiliului local este găsită fără viaţă în propria locuinţă. În plus, e posibil să existe o legătură între două cazuri distincte de persoane dispărute din Carolina de Nord? Sau există doi făptaşi care au fugit de la locul faptei? Interviuri cu oamenii legii urmăresc pas cu pas anchetele în derulare, până la dezvăluirea adevărului, în fiecare caz.


Criminalul de lângă mine
începând de vineri, 21 iulie, de la ora 22:00

Această serie incitantă prezintă poveştile fascinante ale unor oameni obişnuiţi, care au locuit sub acelaşi acoperiş cu un ucigaş. În fiecare caz, persoanele respective văd semne suspecte, care le arată că totuşi ceva nu e în ordine. Unii aleg să le ignore, spălând petele de sânge şi nedorindu-şi să afle de unde provin. Dar alţii decid să sape mai adânc şi, în final, ajung faţă în faţă cu cumplitul adevăr: persoana pe care o iubeau şi în care aveau încredere este, de fapt, un monstru. Cum vor reacţiona? Îi vor trăda pe cei dragi şi îi vor denunţa poliţiei? Îi vor ajuta să-şi ascundă crimele? Sau vor deveni ei înşişi complici la astfel de fapte îngrozitoare? Printre cazurile din această serie se numără Dennis Ryan, care a crescut crezând că a fost ales de Dumnezeu şi de predicile violente ale tatălui său, dar care a descoperit prea târziu un adevăr înfricoşător. Wallace Jeffs credea că fratele lui vitreg îi va salva familia, însă acesta se dovedeşte a fi un adevărat demon. Cui va decide Wallace să-i rămână loial: familiei lui sau noului profet al bisericii lui?


Tony Harris la locul crimei
începând de luni, 24 iulie, de la ora 22:00

Există mai multe feluri de crime: comise din pasiune sau trădare, motivate de mânie sau de lăcomie. Însă nicio crimă nu se întâmplă în absolut, ci fiecare vine cu un set de date, împrejurări, oameni şi locuri care conlucrează când se întâmplă astfel de acte cumplite. În această serie captivantă de investigaţie, Tony Harris, un jurnalist câştigător al Premiului Emmy, ne dezvăluie diverse feţe şi locuri legate de crime şi lumile care se învârt în jurul acestora. El investighează uciderea cu brutalitate a unei fetiţe de 11 ani, Jodie Parrack din Constantine – o crimă care a învrăjbit vecinii până atunci atât de prietenoşi din acea comunitate micuţă din Michigan. În Harker, Texas, Harris urmăreşte o dramă sordidă de familie, în care doi fraţi ajung la închisoare pentru o crimă pe care amândoi jură că nu au comis-o. O serie fascinantă de şase episoade, care explorează o întreagă lume secretă, urzită din acte de trădare în familie, teorii ale conspiraţiei şi crime violente.
Previous
Next Post »