HBO - premierele lunii iulie 2017 - Zona de televiziune

HBO - premierele lunii iulie 2017


Primul Contact
(Arrival, SF, S.U.A., 2016)
30 iulie, ora 20:00
31 iulie, ora 15:25

Regia: Denis Villeneuve.
Cu: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker, Michael Stuhlbarg, Mark O'Brien.

Când niște nave spațiale misterioase apar peste tot prin lume, o echipă de elită, condusă de Louise Banks, trebuie să găsească o metodă de comunicare cu extratereștrii ca să afle ce doresc și dacă sunt o amenințare pentru omenire.

Filmul este un thriller SF provocator regizat de faimosul Denis Villeneuve („Sicario”, „Prisoners”). Când niște nave spațiale misterioase încep să apară în diferite locuri de pe glob, membrii unei echipe de elită, conduși de lingvista Louise Banks (Amy Adams), pornesc într-o cursă contracronometru ca să le descopere intențiile. Pe măsură ce tensiunile dintre guverne cresc, Banks descoperă adevăratul scop al extratereștrilor și, ca să împiedice un război global, face o mișcare riscantă care i-ar putea amenința viața, dar ar putea fi un pericol și pentru întreaga omenire. Din distribuția acestui film fascinant mai fac parte Jeremy Renner și Forest Whitaker.

PROMOLungul drum al lui Billy Lynn
(Billy Lynn's Long Halftime Walk, dramă, S.U.A., 2016)
23 iulie, ora 20:00
24 iulie, ora 01:05
26 iulie, ora 20:00
27 iulie, ora 09:30
29 iulie, orele 07:40 și 21:35

Cu: Joe Alwyn, Kristen Stewart, Chris Tucker, Garrett Hedlund, Vin Diesel.

Billy devine un erou după o luptă îngrozitoare din Irak și este adus acasă unde va trebui să facă un tur al victoriei. Filmul ne arată și ce s-a întâmplat cu adevărat cu plutonul lui.

Ang Lee își imprimă extraordinara viziune asupra acestei producții, bazată pe un roman foarte apreciat. Filmul este spus din punctul de vedere al soldatului de 19 ani Billy Lynn (Joe Alwyn) care, împreună cu ceilalți soldați din plutonul Bravo, devine un erou după o bătălie din Irak și este adus acasă pentru un tur al victoriei. Prin intermediul amintirilor, filmul dezvăluie ce s-a întâmplat cu adevărat cu plutonul și, astfel, creează un puternic contrast între realitățile războiului și percepțiile americanilor.

Celelalte roluri principale sunt interpretate de Kristen Stewart, Chris Tucker, Garrett Hedlund, Vin Diesel și Steve Martin. Ang Lee folosește o tehnologie nouă pentru prima dată în istoria filmului ca să creeze o experiență fascinantă și să dramatizeze războiul într-un mod nemaivăzut până acum.

PROMODoctor Strange
(acțiune, S.U.A., 2016)
9 iulie, ora 20:00
10 iulie, ora 15:55
12 iulie, ora 20:00
13 iulie, ora 10:40
15 iulie, orele 07:50 și 21:45

Regia: Scott Derrickson.
Cu: Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Benedict Wong, Mads Mikkelsen.

După ce în urma unui accident de mașină un faimos neurochirurg nu-și mai poate folosi mâinile, doctorul Stephen Strange pleacă la Kamar-Taj în căutarea unui remediu, dar descoperă în schimb artele mistice și devine un vrăjitor puternic.

Marvel Studios ne aduce filmul „Doctor Strange”, povestea faimosului neurochirurg Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) a cărui viață se schimbă pentru totdeauna după ce, în urma unui accident de mașină, nu-și mai poate folosi mâinile. Când medicina tradițională îl dezamăgește, este obligat să caute un remediu, și o speranță, într-un loc neobișnuit: în Kamar-Taj, o enclavă misterioasă. În scurt timp, el află că acesta nu este doar un loc pentru vindecare, dar și prima linie de apărare împotriva forțelor întunecate nevăzute care vor să ne distrugă realitatea. Strange, înarmat cu puteri magice recent dobândite, este obligat să aleagă între a se întoarce la viața lui privilegiată sau a lăsa totul în urmă ca să apere lumea ca cel mai puternic vrăjitor în viață.

PROMOTrumbo (2015)
(dramă, S.U.A., 2015)
2 iulie, ora 20:00
3 iulie, ora 15:20
5 iulie, ora 20:00
6 iulie, ora 12:50
8 iulie, orele 08:10 și 21:20
25 iulie, ora 14:05
26 iulie, ora 07:40
31 iulie, ora 17:50

Regia: Jay Roach.
Cu: Bryan Cranston, Diane Lane, Helen Mirren, Michael Stuhlbarg, Louis C.K..

Filmul spune povestea lui Dalton Trumbo, unul dintre cei mai buni scenariști de la Hollywood al cărui refuz de a răspunde la întrebarea dacă este sau a fost un communist înaintea comitetului congresului în 1947 a dus la punerea lui pe lista neagră.

În 1947, Dalton Trumbo (Bryan Cranston) era unul dintre cei mai importanți scenariști de la Hollywood până când el și alți artiști au fost arestați și puși pe lista neagră pentru părerile lor politice. Filmul prezintă modul în care Dalton și-a folosit cuvintele și inteligența ca să câștige două premii ale Academiei Americane de Film și să expună absurditatea și nedreptatea listei negre în care au fost implicați foarte mulți oameni de la Hedda Hopper (Helen Mirren) la John Wayne, Kirk Douglas și Otto Preminger.

PROMOAbsolut fabulos: Filmul
(Absolutely Fabulous: The Movie, comedie, Marea Britanie, 2016)
22 iulie, ora 20:00
23 iulie, ora 07:35
28 iulie, orele 08:00 și 18:25

Regia: Mandie Fletcher.
Cu: Jennifer Saunders, Joanna Lumley, Julia Sawalha, Jane Horrocks, June Whitfield.

După ce au atras atenția presei și a poliției după ce au împins-o din greșeală pe Kate Moss în râul Thames, Edina și Patsy se ascund în sudul Franței în această continuare pentru marele ecran a unui popular serial britanic.

Edina Monsoon și Patsy Stone (Jennifer Saunders și Joanna Lumley) trăiesc în continuare viața fascinantă cu care sunt obișnuite: fac cumpărături, beau și merg în cele mai tari cluburi din Londra. Dar când o împing din greșeală pe Kate Moss în râul Thames la o petrecere, Eddy și Patsy se trezesc implicate într-o nebunie media. Ele fug fără niciun ban pe Riviera franceză și pun la cale un plan ca să se ascundă aici pentru totdeauna și să trăiască o viață de lux.


Fluturele negru
(Black Butterfly, thriller, S.U.A., 2017)
28 iulie, ora 20:55
29 iulie, ora 04:30

Regia: Brian Goodman.
Cu: Antonio Banderas, Jonathan Rhys Meyers, Piper Perabo, Abel Ferrara, Nicholas Aaron.

Paul este un scenarist ghinionist care îi oferă un loc unde să stea unui străin. Când bărbatul îl ia prizonier pe Paul și îl obligă să scrie, relația lor bolnavă aduce la suprafață niște secrete îngropate de mult timp.

Antonio Banderas, Jonathan Rhys Meyers și Piper Perabo interpretează rolurile principale în această adaptare captivantă a unui thriller franțuzesc, „Papillon Noir”. Lângă un oraș de munte bânuit de o serie de răpiri și crime, Paul (Banderas), un scriitor singuratic, se chinuie să înceapă ceea ce speră că va fi un scenariu care să-i salveze cariera. După o întâlnire tensionată cu un pierde-vară, Jack, Paul îi oferă acestuia un loc unde să stea – și, în scurt timp, furiosul Jack se implică în munca lui Paul. După ce, din cauza unei furtuni, cabina izolată rămâne fără curent, cei doi bărbați încep un joc periculos în urma căruia cel puțin o poveste va avea parte de un sfârșit.


Morgan
(horror, S.U.A., 2016)
29 iulie, ora 20:00
30 iulie, ora 23:05

Regia: Luke Scott.
Cu: Kate Mara, Anya Taylor-Joy, Toby Jones, Rose Leslie, Paul Giamatti.

O mediatoare corporatistă este trimisă într-un loc secret ca să investigheze un accident care a fost declanșat de un „om” aparent nevinovat, dar periculos.

O mediatoare corporatistă (Kate Mara) este trimisă într-un loc izolat, secret, unde va cerceta și evalua un accident îngrozitor. Ea află că evenimentul a fost declanșat de un „om” aparent nevinovat, misterios și periculos. Acesta este Morgan, următorul pas în evoluția umană: o creatură fabricată cu ADN sintetic. La vârsta de o lună, creatura mergea și vorbea; la șase luni, a depășit toate așteptările creatorilor săi. Morgan este enigmatică și neprevăzătoare – o creatură creată în laborator cu o capacitate emoțională și trăsături conflictuale care estompează linia dintre a fi uman și sintetic. Dar ce se întâmplă când creația își depășește creatorul? Și ce este mai periculos, această minune concepută genetic sau corporația care supraveghează dezvoltarea ei?


Răzbunare: O poveste de dragoste
(Vengeance: A Love Story, thriller, S.U.A., 2017)
16 iulie, ora 20:00 
19 iulie, ora 20:00
22 iulie, ora 21:35

Regia: Johnny Martin.
Cu: Nicolas Cage, Anna Hutchison, Talitha Bateman, Deborah Kara Unger, Don Johnson.

Nicolas Cage îl interpretează pe John Dromoor, un ofițer de poliție și un veteran de război care este interesat de un caz în care o mamă singură este atacată de patru bărbați în fața fiicei sale de 12 ani.

Pe 4 iulie, după o petrecere, Teena Maguire (Anna Hutchison) și fiica ei de 12 ani, Bethie (Talitha Bateman), merg spre casă la lumina lunii. Ele decid să o ia pe scurtătură printr-un loc prin care mergea Teena în timpul liceului. Dar fac o alegere proastă și se întâlnesc cu niște brute care o atacă și o violează pe Teena în timp ce Bethie privește terifiată. Primul care ajunge la locul atacului este detectivul John Dromoor (Nicolas Cage) care o cunoscuse recent pe Teena și stabilise o legătură cu ea. El este văduv și veteran de război și decide să facă dreptate în acest caz după ce atacatorii îl angajează pe Jay Kirkpatrick (Don Johnson), un avocat dur care pare că va obține achitarea bărbaților.

PROMOAbulele
(familie, Israel, 2015)
1 iulie, ora 18:25
2 iulie, ora 09:05
17 iulie, ora 11:05

Regia: Jonathan Geva.
Cu: Yoav Sadian, Idan Barkai, Bar Minali, Makram Khoury, Nati Kluger.

Adam îl întâlnește pe Abulele, un monstru antic, enorm, prietenos și invizibil. Când o unitate a guvernului sosește să-l prindă pe Abulele, Adam riscă totul pentru a-și salva prietenul.

Legendele antice îi avertizează pe copii în legătură cu Abulele – monștri enormi, plini de blană și uneori periculoși care sunt vizibili doar celor care au nevoie de un prieten. Adam este în doliu după pierderea fratelui său și descoperă un Abulele în clădirea unde locuiește. În scurt timp, cei doi devin cei mai buni prieteni. Ei îl păcălesc pe profesorul lui Adam și se răzbună pe băieții răi din clasa lui. Dar părinții lui Adam suspectează că el ascunde ceva. Și când o unitate specială a guvernului apare în cartier ca să-l prindă pe Abulele, situația se înrăutățește. Ca să-și salveze cel mai bun prieten, Adam va trebui să-l ducă înapoi acasă la familia sa și, ca să facă asta, va fi nevoit să lase trecutul în urmă și să înțeleagă că atunci când iubești cu adevărat pe cineva, nu ești niciodată singur.


Cidru cu Rosie
(Cider with Rosie, dramă, Marea Britanie, 2015)
13 iulie, ora 21:00
23 iulie, ora 06:00

Regia: Philippa Lowthorpe.
Cu: Timothy Spall, Samantha Morton, Georgie Smith, Teddie-Rose Malleson-Allen, Dylan Turland.

Filmul este o adaptare a romanului scris de Laurie Lee și prezintă copilăria lui, adolescența și primele iubiri dintr-un sat britanic numit Gloucestershire de la finalul Primului Război Mondial.

În 1918, în timp ce soțul ei lucra la ministerul de război, devotata mamă Annie Less își duce fiicele vitrege și copiii proprii, dintre care cel mai mic este Laurie, cunoscut ca Loll, să locuiască în idilicul Gloucestershire. Aici găsesc două matroane învrăjbite, bunica Trill și bunica Wallon, și găzduiesc un tânăr dezertor care se ascunde în pădure. La școală, Loll și colegii lui sunt terorizați de profesorul Crabby. Dar cel mai important aspect pentru zilele lui Loll este reprezentat de captivantele surori Burdock, Jo and Rosie, și, în timp ce devine adolescent și adult și pleacă de acasă, se bucură de plăcerile oferite de cidru cu Rosie.


Înnebunit să fii normal
(Mad to Be Normal, dramă, Marea Britanie, 2017)
15 iulie, ora 20:00
16 iulie, ora 07:35
21 iulie, orele 09:30 și 18:10
27 iulie, orele 04:15 și 23:35

Regia: Robert Mullan.
Cu: David Tennant, Elisabeth Moss, Michael Gambon, Gabriel Byrne, David Bamber.

Filmul spune fascinanta poveste adevărată a controversatului psihiatru R.D. Laing. Prezintă anii dintre 1965 și 1970 când a condus un important experiment la Kingsley Hall în Londra.

Producția “Mad to be normal” dezvăluie povestea lui R.D.Laing, un faimos psihiatru și una dintre cele mai strălucite minți ale Scoției. Lucrând la Kingsley Hall, în estul Londrei, între anii 1960 și 1970, Laing a făcut mai multe experimente îndrăznețe pe oameni diagnosticați cu diferite afecțiuni mintale. Metodele lui revoluționare au implicat folosirea LSD-ului asupra pacienților și o formă de auto-vindecare cunoscută ca metanoia, provocând indignare și controverse în profesia medicală și schimbând radical atitudinile și percepțiile despre sănătatea mintală din întreaga lume.


Suita paradisului
(The Paradise Suite, dramă, Olanda, 2015)
6 iulie, ora 21:05
7 iulie, ora 03:55
11 iulie, ora 00:50

Regia: Joost van Ginkel.
Cu: Anjela Nedyalkova, Boris Isakovic, Erik Adelöw, Isaka Sawadogo, Jasna Djuricic.

Viețile a șase oameni, care par a nu avea nimic în comun, devin legate în Amsterdam, orașul pe care l-au ales ca noua lor casă.

Filmul este o poveste despre șase oameni care se găsesc unul pe altul și care, uneori doar cu o singură privire, își influențează viețile pentru totdeauna. Pentru frumoasa bulgăroaică Jenya, călătoria ei la Amsterdam se transformă în opusul a ceea ce și-a dorit ea să fie. Îngrozitoarea ei captivitate îl forțează pe angelicul Yaya, de origine africană, să lupte pentru libertatea ei – o luptă periculoasă în care el pierde totul, mai puțin iubita lui credință. Criminalul sârb de război Ivica, care tocmai a devenit tată, se confruntă cu faptul că crimele lui nu vor rămâne nepedepsite. Seka, o bosniacă, trăiește doar pentru răzbunarea ei, dar, după cum se va demonstra, aceeași răzbunare va aduce dragostea înapoi în viața ei. Și când Lukas, un geniu suedez al pianului, fuge din noua lui casă temporară, Stig, tatăl lui, își dă în sfârșit seama că pasiunea lor comună pentru muzică le afectează relația.


500 de zile cu Summer
((500) Days of Summer, comedie, S.U.A., 2009)
20 iulie, ora 21:10
30 iulie, ora 16:35
31 iulie, ora 08:05

Regia: Marc Webb.
Cu: Joseph Gordon-Levitt, Zooey Deschanel, Geoffrey Arend, Chloë Grace Moretz, Matthew Gray Gubler.

O comedie romantică proaspătă și delicioasă, filmul o are în centru pe Summer, o femeie care nu crede în basme, și pe Tom, tânărul care se îndrăgostește nebunește de ea.

Summer e o rebelă cinică și nu crede în dragostea adevărată, în suflete pereche și în „Făt Frumos”. Tom, în schimb, este un romantic incurabil care nu renunță la fantasme nici in ruptul capului. Așa că el și-a pus în cap s-o trezească la realitate pe Summer, să o convingă că dragostea scrisă-n stele există. Povestea celor doi „îndrăgostiți” se desfășoară pe o perioadă de 500 de zile și este văzută din punctul de vedere al lui Tom, un băiat cam prea influențat de versurile siropoase ale muzicii pop.


Războiul Stelelor – Episodul I: Amenințarea fantomei
(Star Wars: Episode I - The Phantom Menace, SF, S.U.A., 1999)
27 iulie, ora 21:20

Regia: George Lucas.
Cu: Liam Neeson, Ewan McGregor, Natalie Portman, Jake Lloyd, Ian McDiarmid.

Acest film urmărește doi cavaleri Jedi care o protejează pe regina Amidala sperând că vor asigura un final pașnic pentru o dispută comercială între planete. Ei îl întâlnesc pe Anakin Skywalker, un copil care arată semnele unui mare talent.

Izolați pe planeta Tatooine după ce o salvează pe tânăra regină Amidala, viitorul cavaler Jedi Obi-Wan Kenobi și maestrul Qui-Gon Jinn îl descoperă pe Anakin Skywalker, un băiat de 9 ani, în care văd o puternică Forță. El pleacă de acasă ca să fie antrenat ca Jedi. Eroii se întorc pe Naboo, planeta reginei, unde Anakin și Amidala se confruntă cu forțe masive în timp ce cavalerii Jedi se luptă cu Darth Maul. În scurt timp, își dau seama că invazia reprezintă doar primul pas într-o schemă sinistră pusă la cale de forțele întunericului cunoscute ca Sith.


5 octombrie
(5 October, documentar, Slovacia, 2016)
6 iulie, ora 20:00
19 iulie, ora 04:55

Cu: Martin Kollar.

Povestea unui bărbat care a decis să-și părăsească familia. Călătoria lui este filmată la 10 ani după ce a plecat la drum. Această călătorie reprezintă o scăpare, modul lui de a evita o decizie serioasă.

Povestea unui bărbat care, într-o zi, a hotărât să-și părăsească familia. Călătoria lui discretă este filmată la 10 ani după ce a pornit la drum. Această călătorie reprezintă o scăpare, un mod de a evita luarea unei decizii serioase, un mod de a scăpa de o tumoare de 2 kilograme pe care o are pe față și pe care încearcă să o ascundă cu o barbă. Aceste excursii reprezintă modul lui de a fugi de frică și de situații de nesuportat. Dar sănătatea lui continuă să-i amintească de realitate – el așteaptă o operație care ar putea avea consecințe fatale.


Comuniune
(Komunia (AKA. Communion), documentar, Polonia, 2016)
27 iulie, orele 20:00 și 04:45

Regia: Anna Zamecka.

Când adulții sunt neeficienți, copiii trebuie să se maturizeze rapid. Ola are 14 ani și trebuie să aibă grijă de tatăl ei, de fratele autist și de mama ei care nu mai locuiește acasă. Dar, în același timp, ea încearcă să reunească familia.

Când adulții nu sunt eficienți, copiii trebuie să se maturizeze rapid. Ola are 14 ani și are grijă de tatăl disfuncțional, fratele autist și mama care locuiește în altă parte. Dar, în același timp, încearcă din răsputeri să-și reunească familia. Trăiește cu speranța că-și va convinge mama să se întoarcă acasă. Un pretext foarte bun pentru ca familia să se întâlnească este împărtășania fratelui ei, Nikodem. Ola se ocupă de pregătirea unei petreceri perfecte pentru familia ei. Filmul dezvăluie frumusețea celor respinși, puterea celor slabi și nevoia unei schimbări când schimbarea pare imposibilă și ne învață că niciun eșec nu este final, mai ales când dragostea este implicată.
Previous
Next Post »