Da Vinci Learning - recomandările lunii iulie 2017 - Zona de televiziune

Da Vinci Learning - recomandările lunii iulie 2017


S-a rezolvat (sezonul al doilea) PREMIERĂ
din 29 iulie, de la 11:50

Cum măsori o pisică ce urăște baia? Cât ar dura să numeri până la un miliard? De câte ori poți împături o foaie de hârtie? Aflați pe 29 iulie! Hamza și al său pisoi în formă de toaster, Koolkatt, rezolvă astfel de mistere matematice în fiecare episod, cu ajutorul investigatorilor lui credincioși, al experimentelor trăsnite și al oaspeților ciudați care, uneori, mai și cântă. Cu fractali stranii într-un mănunchi de broccoli și forme bizare, cu nume și mai bizare, a doua serie din „S-a rezolvat” e plină de enigme. Rezultanta e o distracție pe cinste!

Debordând de energie, gazda emisiunii, Hamza, folosește cântece, scenete și provocări îndrăznețe, ca să ne arate geometria care ne însoțește zilnic. Această emisiune e atât de bună, încât a fost nominalizată la un Premiu Emmy în 2016, la secțiunea divertisment pentru copii. Asta e cool!

PROMO
În Focus: Electricitatea
pe 15 iulie, între 19:15-22:00 și pe 16 iulie, între 19:10 și 22:00

Electricitatea e utilă! E folosită ca să pună lucrurile în mișcare, să ne lumineze lumea, să ne gătească hrana și să ne ușureze munca. Dar ce e ea și de unde vine? Urmăriți Da Vinci Learning, ca să aflați. Aflați cum își creează Pământul propria electricitate - fulgerul. Faceți cunoștință cu Faraday, Edison și Tesla, mari oameni de știință care ne-au adus unde ne aflăm astăzi. Și învățai să vă faceți propriile experimente — faceți o baterie cu o lămâie, creați lumină cu zahăr și construiți un motor electric. Toate acestea, pe 15 și 16 iulie.

De la experimente simple până la ultimele noutăți din cercetare, descoperiți povestea electricității, o poveste despre imaginație și explorare, luna aceasta, la rubrica În Focus.


Ziua mondială a OZN-urilor
duminică, 2 iulie

La ce vă gândiți când vă gândiți la OZN-uri? La omuleți verzi? La ET? La extratereștri? La farfurii zburătoare? OZN înseamnă doar „obiect zburător neidentificat”. Majoritatea pot fi explicate de știință. Dar pot fi toate explicate? Am putea avea vecini în univers? Planeta noastră, Pământul, e mică, în comparație cu Soarele. Iar Soarele nostru e doar o stea între miliarde de stele în galaxia Calea Lactee. Iar galaxia noastră, Calea Lactee, e una dintre miliardele de galaxii din univers. Uau! Asta înseamnă ceva enorm! Așa că, cine știe? Poate că există viață inteligentă pe undeva...

Pentru a atrage atenția asupra acestei posibilități, în 2001, a fost stabilită prima zi mondială a OZN-urilor. Sărbătoriți-o alături de noi, la Da Vinci Learning. Urmăriți OZN-uri la „Laboratorul secret al lui Thomas Edison” și la „Întrebările lui Mily”. Învățați cum să vă faceți o farfurie zburătoare la „Artzooka”. Sau dați o petrecere extraterestră pentru prietenii voștri. Urmăriți „Degete dibace” pentru idei grozave, ca burgerii extratereștri, băuturile cu ectoplasmă și jocul de strategie extraterestră — șansa voastră de a deveni campioni ai galaxiei. Fantastic! Intrați pe frecvența noastră duminică, 2 iulie.


19.07.1834: Ziua de naștere a lui Edgar Degas
miercuri, 19 iulie

La mulți ani, Edgar Degas! Acest artist francez a avut succes încă din timpul vieții și era un perfecționist atât de mare, încât continua să lucreze la picturile sale chiar și după ce le vindea. Deși e cunoscut ca impresionist — una dintre grupările care au schimbat arta pentru totdeauna cu scene din viața de zi cu zi — nu-i plăcea această etichetă și prefera să fie cunoscut ca realist. Considera că alții sunt nebuni, fiindcă pictau afară! Fiind de asemenea un fotograf și un sculptor talentat, e cunoscut cel mai bine pentru lucrările sale cu balerine. Cunoașteți-l pe Degas de ziua lui, la Da Vinci Learning, și aflați de ce era cunoscut drept un om cam morocănos. Plonjați în pictura lui, „Lecția de dans” cu Mati și Dada și urmăriți „Istoria artei”, ca să descoperiți de ce era atunci o perioadă atât de bună ca să fii pictor. Toate acestea, miercuri, 19 iulie.


28.07.1858: Luarea primei amprente
vineri, 28 iulie

Poate că ești doar un om între miliarde de alți oameni pe o planetă mică, înconjurată de miliarde de stele și de miliarde de galaxii, dar nu mai există altcineva ca tine în tot universul. Nu există o altă persoană care să aibă aceleași amprente ca tine. Cool, nu? Fiți alături de noi ca să învățăm despre bucle, curbe, arcuri și creste care ne fac unici și îi ajută pe polițiști să rezolve crimele. Creați o operă de artă unică la „Artzooka”, descoperiți istoria amprentelor cu Dl Vidră și aflați cine a mușcat din sandvișul lui Harrison! Intrați pe frecvența noastră, pentru a sărbători ziua de 28 iulie 1858, când Sir William Herschel a folosit pentru prima oară amprentele pentru o identificare în Jungipoor, India. Amprentarea a evoluat mult de atunci — urmăriți „Hrană pentru creier - CSI” pentru ultimele știri din criminalistică. Toate acestea și multe altele, la Da Vinci Learning.
Previous
Next Post »