Animal Planet - recomandările lunii iulie 2017 - Zona de televiziune

Animal Planet - recomandările lunii iulie 2017


Pericolul ţânţarilor
începând de vineri, 7 iulie, de la ora 22:00

Ţânţarii ucid mai mulţi oameni în fiecare an decât toate celelalte specii de animale la un loc. Cercetători din toată lumea pun acum la punct sisteme care ar putea ucide populaţii întregi de ţânţari, ca să combată numărul tot mai mare de decese umane provocate de aceste insecte. Dacă oamenii de ştiinţă reuşesc, planurile lor se vor solda cu cea mai mare extincţie planificată din istoria omenirii. Acest film de două ore plonjează direct în lupta dintre oameni şi ţânţari. Cine poate prezice ce se va întâmpla dacă omul va încerca să se joace de-a Dumnezeu? Filmat pe patru continente şi prezentând comentarii ale unora dintre cei mai mari experţi ai lumii în domeniu, programul oferă o perspectivă unică asupra acestei pandemii de proporţii globale şi în continuă extindere. Cu stilul său incisiv, documentarul devine un apel la acţiune pentru corelarea uriaşelor eforturi internaţionale necesare, dacă vrem să putem stopa răspândirea acestor insecte perfide pe întreaga planetă. Filmul studiază în detaliu biologia ţânţarilor, dezvăluind strania lor capacitate de a se adapta la noi condiţii, zădărnicind orice eforturi de a fi controlaţi. În acelaşi timp, ni se prezintă noi – şi potenţial controversate – metode de a elimina pericolul pe care îl reprezintă această specie.


Ocrotitorii animalelor
începând de marţi, 11 iulie, de la ora 22:00

Ce se întâmplă când animalele sunt în dificultate, iar organizaţiile obişnuite nu le pot ajuta? Intră în scenă „Ocrotitorii animalelor”! Foşti poliţişti sub acoperire, agenţi FBI, puşcaşi marini şi detectivi particulari alcătuiesc cea mai eficientă, dar şi cea mai puţin cunoscută organizaţie pentru salvarea animalelor din Statele Unite. Programul urmăreşte această echipă condusă de voluntari, în încercarea de a ajuta orice animal aflat la nevoie – oriunde şi oricând. Deşi grupul este destul de divers, căci din el fac parte inclusiv foşti deţinuţi şi membri ai unor bande, toţi cei de aici sunt uniţi de pasiunea lor şi devotamentul pentru animale. În cadrul echipei, primele impresii pot uneori să inducă în eroare, însă când un animal are probleme, aparenţa de duritate dispare de pe feţele tuturor, fiind înlocuită de dragoste şi compasiune. De la castrat pisici sălbăticite şi salvat căţeluşi din situaţii periculoase până la renovat o rulotă pentru un veteran şi câinii lui sau construit noi ţarcuri pentru animalele aflate în dificultate, nu există misiune pe care „Ocrotitorii animalelor” să n-o ducă la bun sfârşit.


Grădina Zoologică din Bronx
începând de miercuri, 19 iulie, de la ora 21:05

În oraşul care nu doarme niciodată există cu precădere un loc unde activitatea chiar se derulează non-stop: Grădina Zoologică din Bronx, celebră în toată lumea. În premieră absolută, autorităţile îngăduie acum ca poveştile remarcabile derulate aici să fie filmate, pentru a demonstra ce rol crucial joacă această instituţie în conservarea speciilor sălbatice din toată lumea. Filmat pe parcursul a opt luni, programul intră în culise şi dezvăluie mecanismele ascunse care pun în mişcare acest loc absolut incredibil. Situată la 16 km de Times Square din Manhattan, Grădina Zoologică din Bronx se întinde pe aproximativ 107 hectare şi găzduieşte peste 6 000 de animale, alături de o echipă devotată de 500 de lucrători care le îngrijesc. Programul TV prezintă mai multe cazuri, printre care: un mascul dominant de gorilă, care suferă de glaucom; doi pui de tigru de Malaezia crescuţi de îngrijitori, care se pregătesc să fie prezentaţi la expoziţia organizată special pentru ei în perimetrul Grădinii, într-o zonă denumită „Muntele Tigrilor”; şi salvarea unui pui de leopard al zăpezilor, rămas orfan şi găsit într-o regiune izolată din Pakistan.
Previous
Next Post »