Noutățile lunii mai 2017 la Da Vinci Learning - Zona de televiziune

Noutățile lunii mai 2017 la Da Vinci Learning


Marii visători PREMIERĂ
pe 7 mai, de la 21:00

Această excelentă serie nouă prezintă viețile inventatorilor și gânditorilor excepționali — Arhimede, Tesla, Jules Verne, Da Vinci, Țiolkovski — arătând dificultățile cu care s-au confruntat și modul în care au evoluat cercetările lor.Cu ajutorul graficii computerizate, putem arunca o privire visurilor și viziunilor acestor mari oameni. La baza tuturor descoperirilor lor au stat curiozitatea și dorința de a înțelege cum funcționează lucrurile. Mânați de pasiune, ei au trebuit să lupte cu convențiile și cu politica timpului lor.Adesea, studiind tiparele a ceea ce exista deja, au putut să prevadă invențiile viitorului. Vise care nu cunoșteau limite au dus la descoperiri care sunt la baza vieții moderne de azi: în matematică, în artă, în energie, în zbor, în călătoriile spațiale.

„Mari visători” oferă o perspectivă fascinantă asupra rolului imaginației și logicii în dezvoltarea științei. Fiecare episod evidențiază umanitatea unuia dintre acești vizionari, reconstituindu-i viața sub forma unui documentar, suplimentat cu tehnici CGI avansate. Nu e de mirare că aceste episoade inovatoare au câștigat o mulțime de premii internaționale.

PROMO
În focus: Să inventăm
pe 13 și 14 mai, între 17:00 și 20:30

Cu peste 100 de ani în urmă, Baronul von Goober a călătorit prin spațiu și timp, căutând inventatori din viitor. Acum, a poposit în Noua Zeelandă, înființând Provocarea Goober pentru a-i încuraja pe copiii adevărați, ca voi, să-și transforme visele în realitate. Cu sprijinul unui prieten constructor și cu ajutorul practic al Dlui Metal și al altor experți, acești tineri inventatori cool se distrează construind prototipuri și testându-și ideile. Priviți-le mașinăriile fabuloase — de la patine propulsate cu rachete până la un acvariu de pus la centură și la plasturi care îți spun când ai stat suficient la soare. Iar, la finalul seriei, unul dintre ei e ales să câștige un pachet de premii de $10,000 ca să-și patenteze ideea. Uau!

Comutați pe Da Vinci Learning pe 13 și 14 mai, când facem focus pe „Să inventăm” și veți găsi inspirația pentru a crea propriul vostru dispozitiv uimitor.

PROMO
Ziua internațională a diversității biologice
luni, 22 mai

Există miliarde de plante și animale în lume. Însă au fost mult mai multe. De Ziua internațională a diversității biologice, sărbătorim diversitatea vieții pe planeta noastră, învățăm de ce e atât de importantă și descoperim ce putem face, ca să împiedicăm dispariția anumitor specii. Comutați pe Da Vinci Learning, ca să sărbătoriți această zi alături de noi.Vedeți animalele sălbatice așa cum nu le-ați mai văzut până acum, cu „Frații Kratt”. Descoperiți animale rare în „Ultima șansă să vedeți...” și feriți-vă de dinozauri în „A fost odată... Terra”. Toate acestea, luni, 22 mai.


Ziua Africii
joi, 25 mai

Le transmitem un salut special tuturor telespectatorilor noștri din Africa, pe 25 mai, când oamenii din toată lumea sărbătoresc înființarea Organizației Unității Africane. Descoperiți mai multe despre acest continent minunat — al doilea ca mărime de pe Pământ, cu peste un miliard de locuitori și o mie de limbi. Urmăriți-l pe Adam, în vârstă de 9 ani, care traversează Sahara pe cămilă pentru prima oară, alături de tatăl său. Aflați de ce trebuie să folosim apa cu înțelepciune și cum afectează seceta viața oamenilor. Explorați deșerturile și bucurați-vă de animalele mari și mici, de elefanți, gorile și de păsări năzdrăvane. Și faceți cunoștință cu mari personalități, femei și bărbați, care au influențat această parte a lumii. Sărbătoriți Africa luna aceasta alături de noi, la Da Vinci Learning.
Previous
Next Post »