Pe urmele soților Ceaușescu, sâmbătă, la „Asta-i România!” - Zona de televiziune

Pe urmele soților Ceaușescu, sâmbătă, la „Asta-i România!”


Sâmbătă, la „Asta-i România!”, pășim pe urmele soților Ceaușescu, împreună cu fostul senator Marius Marinescu, unul dintre puținii oameni care știu secretele dictatorilor, dar și cotloanele Palatului în care cei doi au trăit până în 20 decembrie 1989.

Dincolo de opulența și grandomania în care se scăldau „cei mai iubiți fii ai țării”, Palatul Primăverii ascunde câteva încăperi secrete.

În Palatul Primăverii se află un buncăr secret antiatomic, făcut special pentru dictatori și săpat la zece metri sub pământ. Ca să ajungi acolo trebuie să fii de-al casei și să știi cum se trece de ușa camuflată în perete. Este un un buncăr bine securizat în caz de bombardament aerian”, ne spune fostul senator Marius Marinescu.

Ca nimeni să nu își dea seama ce se ascunde in cotloanele Palatului, Ceaușescu a avut grijă ca locul secret să pară unul obișnuit. Astfel, după cele 17 trepte de marmură, care separă două intrări, pare că ajungi într-o sală de ceremonie și nu în cel mai sigur și bine păzit loc din România. În centrul buncărului, dotat cu generator, ventilație și apă curentă, se află o masă de lemn masiv și opt jilțuri sculptate.

„În câteva minute, Ceaușescu era aici cu toți miniștrii Apărării, de aceea la masă erau opt scaune”, explică fostul senator.

Dincolo de zidurile groase, se spune că s-ar afla mai multe tuneluri care se întind pe zeci de kilometri sub București. Se pare că numai câțiva dintre oamenii lui Ceaușescu știau de ele, iar străzile subterane pot fi și astăzi folosite de Președintele țării, a cărui reședință se află la doi pași de Palatul Primăverii.

Sâmbătă, la „Asta-i România!” trecem dincolo de ușile bine mascate ale Palatului și descoperim un loc tainic care și astăzi este încă ținut departe de ochii lumii.

Nu ratați sâmbătă, de la ora 23:00, un material inedit, marca „Asta-i România!”, în care vom afla lucruri nespuse până acum, pe care apropiații regimului comunist le-au păstrat doar pentru ei.

Sursa: Kanal D.
Previous
Next Post »