Suspans, enigme și investigații polițiste. Martie, lună neagră la TV5MONDE - Zona de televiziune

Suspans, enigme și investigații polițiste. Martie, lună neagră la TV5MONDE


Suspans, enigme și investigații polițiste, în martie, la TV5MONDE, odată cu programarea specială a filmelor și serialelor „policier”. Urmăriți cazurile detectivului „Caïn”, mai cinic și mai nonconformist ca niciodată, în noua serie a acestei producții cu foarte mare succes la public. Intrigile cresc în noile episoade din „Les Petits Meurtres d’Agatha Christie”, un serial cu personaje misterioase și situații enigmatice. Descoperiți, de asemenea, un clasic al cinematografiei, „L’Assassin habite au 21”, filmul-cult alb-negru din anii ‘42. De la producții whodunit și filme noir, cu intrigă și suspans, la lungmetraje și seriale polițiste clasice și contemporane, urmăriți toate tipurile de policier la TV5MONDE, în martie.


Caïn (sezonul al patrulea)
2 episoade consecutive, lunea, de la 18:30 

Căpitanului Caïn este un caracter puternic, cu umor sarcastic, prizonier într-un scaun cu rotile, în urma unui accident de motocicletă. Fred Caïn este un comisar nonconformist, cu un caracter puternic și umor sarcastic, care nu ezită să se folosească de faptul că este prins într-un scaun cu rotile, pentru a trece peste lege și peste conveniențe.

Informații suplimentare

Regia: Christophe Douchand (sezonul 4, Franța, 2015)
Scenariul: Laurent Vachaud
Cu: Bruno Debrandt (Caïn), Julie Delarme (Lucie), Frédéric Pellegeay (Jacques Moretti)
Gen: serial polițist


Les Petits Meurtres d'Agatha Christie EPISOADE NOI
vinerea, de la 21:00 

O adaptare pentru televiziune a clasicelor romane scrise de Agatha Christie. Ne întoarcem în 1950, într-o perioadă de glamour și de emancipare a femeii și urmărim investigațiile comisarului Swan Laurence și ale (prea) curioasei jurnaliste Alice Avril.

Informații suplimentare

Regizor: Éric Woreth / Oivier Panchot (Franța, 2015-16)
Cu: Samuel Labarthe (Swan Laurence), Blandine Bellavoir (Alice Avril)


Maintenant ou jamais
pe 16 martie, de la 22:00

Viața lui Juliette este dată peste cap atunci când soțul ei, Charles, rămâne fără locul de muncă. Incapabilă să se resemneze că va pierde casa visurilor și va trebui să renunțe la idealurile ei, Juliette este gata de orice. Ea reușește să-l convingă pe Manuel, un tânăr pierde-vară, să o ajute să jefuiască o bancă.

Informații suplimentare

Regia: Serge Frydman (Franța, 2013)
Distribuția: Leïla Bekhti (Juliette), Nicolas Duvauchelle (Manu)
Genul: dramă


L'assassin habite au 21
pe 19 martie, de la 21:00

Mai multe crime au loc în Montmartre, toate semnate cu aceeași carte de vizită lăsată pe cadavru. Cu ajutorul unui informator, comisarul Wens află că asasinul locuiește într-o pensiune. Deghizat în pastor, însoțit de exuberanta sa prietenă, Mila Malou, acesta decide să se mute acolo.

Informații suplimentare

Regia: Henri-Georges Clouzot (Franţa, 1942, alb-negru)
Scenariul: Henri-Georges Clouzot, după un roman de Stanislas André Steeman
Distribuţia: Pierre Fresnay (Wens), Suzy Delair (Mila Malou), Huguette Vivier (Yana)
Genul: policier

ȘTIAȚI CĂ? 

- Scriitoarea britanică Agatha Christie, celebră în toată lumea pentru romanele sale polițiste, este numită „Regina crimei”?
- Când doi dintre cei mai apropiați oameni ai săi au fost grav răniți și au rămas cu handicap, în urma unui accident, regizorul Bertrand Arthuys a decis să creeze un serial de televiziune avându-l pe comisarul Caïn în centrul acțiunii.
- Filmat în timpul ocupației germane și aflat sub regulile stricte ale cenzurii, „L’assassin habite au 21” conține secvențe ce au fost modificate în 1942. Astfel, povestea ce inițial trebuia să se petreacă în Londra a fost mutată la Paris, iar Marea Britanie nu a putut fi deloc menționată sau arătată în film.
Previous
Next Post »