„Satele mor fără medici”, o nouă campanie marca „Știrile Kanal D” - Zona de televiziune

„Satele mor fără medici”, o nouă campanie marca „Știrile Kanal D”


„Știrile Kanal D” au demarat săptămâna aceasta o serie de reportaje cutremurătoare care își propun să scoată la lumină dramele pe care autoritățile le-au ignorant ani la rând în ceea ce privește sistemul medical din mediul rural din România.

Sub titulatura „Satele mor fără medici”, reportajele difuzate în cadrul principalului grupaj informativ al zilei prezintă imagini cutremurătoare, filmate parcă într-o altă lume, poveștile bolnavilor care se sting așteptând zadarnic vindecarea, dispensarele care stau să cadă, medicii de familie preocupați doar să aibă cât mai mulți pacienți pe liste. Aceasta este imaginea teribilă a unei Românii bolnave, sunt sate întregi cu mii de locuitori care plâng după doctori.

Peste nouă milioane de oameni de la sate resimt din plin durerea unei răni deschise crestată până la os de un sistem medical putred. Dezinteresul autorităților îi condamnă la suferință, și, în lipsa medicilor care să îi trateze, oamenii bat kilometri căutând vindecarea.

Săptămâna aceasta, de luni până vineri, în cadrul „Știrilor Kanal D” de la ora 19:00, reporterii Claudiu Mocanu și Ionuț Mihalcea vor prezenta poveștile cutremurătoare ale bolnavilor chinuiți de soartă care trăiesc în sate uitate de lume și de medici.

Astăzi urmăriți realitatea necosmetizată, viața unei femei țintuită la pat din satul vrâncean Boghești, unde nu există medic de familie. În urmă cu câțiva ani, aceasta a suferit un accident vascular și de atunci trăiește ca în iad. Și în sudul țării, în comuna doljeană Terpezița, monitorizată video cu bani europeni, oamenii mor cu zile. Un bătrân ajuns la capătul puterilor se chinuiește într-un scaun cu rotile. Acesta spune că n-are niciun ajutor de la stat și nu are acces la servicii medicale, care îi sunt vitale.
Previous
Next Post »