„Operația reușită, pacientul decedat!”, sâmbătă, la „Asta-i România!” - Zona de televiziune

„Operația reușită, pacientul decedat!”, sâmbătă, la „Asta-i România!”


Sâmbătă, la „Asta-i România!”, facem cunoștință cu doamna Iosifescu, o femeie care trece printr-o mare suferință. Până acum câteva săptămâni, familia Iosifescu, din județul Argeș, era completă. Nu le lipsea nimic, până într-o zi, când Aurelian și-a fracturat coloana după ce a căzut din remorca unui tractor.

Familia a ținut să îl aducă la un spital din București, că să fie sigură că are o șansă de recuperare. Odată ajuns la Spitalul Bagdasar Arseni, pacientul a fost operat, iar medicii au dat asigurări familiei că totul va fi bine.

Operația a decurs bine, seara am vorbit cu el, după ce mi-au dat voie să intru unde era el, la terapie intensivă. Era bine, vorbea, era conștient, știa tot. Nu-l durea nimic”, spune soția îndoliată.

Când familia lui Aurelian credea că ce a fost mai greu a trecut și că operația a reușit, bărbatul a început să se simtă din ce în ce mai rău, și la scurt timp, a decedat.

Conform certificatului medico-legal al bărbatului, cauza morții este o infecție intraspitalicească.

Este foarte nedrept! Avea toate șansele să trăiască. Își bat joc de oameni acolo. Avea toată viața înainte. Pe 24 martie ar fi împlinit 47 de ani”, sunt vorbele pline de amărăciune ale văduvei Iosifescu.

Cazul lui Aurelian vine la câteva săptămâni după ce o altă pacientă a murit în același spital tot din cauza infecțiilor nosocomiale (n.r. - infecție contractată în spital). În ultimele trei luni, inspectorii sanitari au depistat la Spitalul Bagdasar Arseni 10 cazuri de infecții cu două bacterii: 9 cu clostridium difficile (infecție intraspitalicească) și unul cu stafilococ auriu.

Urmăriți mărturii șocante în acest caz revoltător, sâmbătă seara, de la ora 23:00,  la „Asta-i România”.
Previous
Next Post »