Noutăți în luna aprilie 2017 la Discovery Channel - Zona de televiziune

Noutăți în luna aprilie 2017 la Discovery Channel


Idris Elba, luptător profesionist
din 15 aprilie, sâmbăta, de la 21:00

Actorul premiat Idris Elba a jucat multe roluri, dar niciunul nu se compară cu cel din această nouă serie, în care va trăi cea mai solicitantă experienţă fizică şi mentală din cariera lui, căci se va antrena ca să devină luptător profesionist de kickboxing şi, în final, va lupta contra unui jucător călit, într-un meci real. Filmat în Marea Britanie, Cuba, Japonia, Africa de Sud şi Thailanda, programul îl urmăreşte pe Idris cum află ce înseamnă să fie luptător profesionist, forţându-şi limitele ca să depăşească durerea şi teama, învăţând să stăpânească tehnici speciale şi pregătindu-şi corpul şi mintea pentru o luptă adevărată. Având ca mentori foşti campioni mondiali de lupte şi antrenori de top, Idris străbate globul ca să asimileze tehnici de antrenament neobişnuite şi respectă regimuri de fitness speciale, pentru a-şi spori şansele la victorie în marele eveniment. Actorul nu e străin de acest tip de antrenamente, căci a făcut antrenamente de kickboxing ca să se menţină în formă când avea 20 şi ceva de ani, chiar dacă nu a luptat niciodată ca profesionist. De această dată însă nu mai e vorba de un simplu rol. Nu există scenariu, iar lupta este brutal de adevărată.


Inginerii abandonate
din 30 aprilie, duminica, de la 19:00

Unele dintre cele mai uluitoare proiecte de inginerie din lume zac acum în ruine. Cum şi de ce? Iată poveştile celor care le-au conceput, pe inteligenţa şi ingeniozitatea cărora se bazează proiecte spectaculoase. Fiecare dintre aceste structuri fascinante vine cu o poveste extraordinară, plină de forţă, seria explorând cele mai uimitoare asemenea proiecte văzute vreodată. Pe parcurs aflăm cum şi de ce au fost construite, care au fost costurile financiare şi sociale ale eşecului, dar şi ce impact ecologic a avut fiecare proiect în parte. De asemenea, seria urmăreşte cum se pot transforma astfel de ruine în ceva frumos sau util. Staţiunea de vacanţă a naziştilor din Prora, în Germania, parcul High Line din New York, vasul SS Oriskany din largul Floridei şi Podul Neterminat din Cape Town, în Africa de Sud, sunt foste construcţii abandonate care au primit o nouă şansă, iar această serie extraordinară dezvăluie cum au fost recuperate şi readuse la viaţă.


Salvatorii de pe Everest
din 11 aprilie, marțea, de la 22:00

În fiecare an, în timp ce urcă pe Everest, unii dintre alpinişti sau şerpaşii care îi însoţesc sunt răniţi sau incapacitaţi de condiţiile dure de pe munte şi din împrejurimi. Pentru cei care au noroc, ascensiunea e un proces periculos şi dificil, care sfidează moartea. Dar cum aici orice greşeală riscă să fie fatală, mulţi dintre aceşti aventurieri trebuie să se bizuie pe experienţa specialiştilor în operaţiuni de salvare ca să scape cu bine, atunci când apar probleme. Echipa de elită a piloţilor de elicopter de pe Everest face tot posibilul ca să-i salveze pe alpiniştii care dau de necaz şi trebuie coborâţi cât mai rapid de pe munte. Aceşti piloţi experimentaţi în zborul la mare altitudine îşi riscă efectiv viaţa, într-una dintre cele mai periculoase şi mai remarcabile zone din lume.


Căutătorii de aur din Marea Bering
din 24 aprilie, lunea, de la 21:00

S-au întors căutătorii de aur! De mai bine de un secol, ţărmurile şi cursurile de apă din Nome, Alaska, atrag visători dornici să se îmbogăţească, dar şi dispuşi să muncească din greu pentru asta. Aici au câştigat şi au pierdut averi mulţi dintre cei care au scotocit prin Marea Bering după comori. În acest sezon, odată cu începerea noului sezon minier, în Nome pare să fie tot mai puţin aur, astfel încât minerii sunt obligaţi să plece spre noi locaţii extreme, disperaţi să dea lovitura. Zeke se îndepărtează câţiva kilometri buni de ţărm, mergând spre Insula Sledge, în timp ce Shawn îşi propune să-şi clădească imperiul exploatând o nouă parcelă, iar reputaţia clanului Kelly riscă să “îngroape” echipa chiar înainte să înceapă sezonul. În plus, minerilor deja cunoscuţi li se adaugă un nou-venit care vrea să facă şi el avere în adâncurile Mării Bering. Va reuşi oare să-şi păstreze optimismul de începător?
Previous
Next Post »