Noutăți în luna aprilie 2017 BBC Earth - Zona de televiziune

Noutăți în luna aprilie 2017 BBC Earth


Minunile stranii ale lumii (sezonul al doilea)
începând de luni, 17 aprilie, de la 22:00

Acest documentar despre natură revine cu abordarea sa rapidă și revigorantă, prezentând noi aspecte neexplicate, neașteptate și cu adevărat ciudate ale vieții pe planeta noastră.

Al doilea sezon prezintă scufundătorii care au descoperit o sferă subacvatică transparentă de dimensiunea unui elefant, cercetătorii care au filmat o armată de șoareci ce mâncau creierul puilor de păsări de mare și dezvăluie ce a cauzat râul de gheață care a fost surprins cu camera video în deșertul Arabiei Saudite.

Folosind demonstrații științifice, munca unor detectivi și martori oculari, acest serial
dezvăluie ciudățeniile care se întâmplă în lume.


Coasta Australiei (sezonul al doilea)
începând de duminică, 16 aprilie, de la 18:00

Neil Oliver conduce o echipă de șase prezentatori experți, care călătoresc în opt regiuni din Australia pentru a prezenta zonele de coastă glorioase, dezvăluind poveștile, de cele mai multe ori puțin cunoscute, ale acestor locuri spectaculoase și întâlnindu-se cu personajele locale ale acestora.

Primul sezon nu a acoperit decât foarte puțin din cei 60.000 de kilometri de coastă remarcabili, lăsând sute de povești nespuse. În acest sezon, Neil vizitează Duyfken, o replică din secolul al XVI-lea a unei nave olandeze; află povestea din spatele construirii portului Fremantle; pornește într-o misiune RAAF pe calea aerului; și devine unul dintre singurii cinci oameni care au pus piciorul pe tărâmul izolat al insulei Skull Rock.

Itinerariul include, de asemenea, Strâmtoarea Bass, faimoasa plajă Cheviot din Victoria, Canalul Cockburn, Golful Byron, Insula Gabo, Eden și multe alte locuri intrigante.


Unde se află oamenii sălbatici cu Ben Fogle (sezonul al patrulea)
începând de joi, 13 aprilie, de la 22:00

Aventurierul Ben Fogle întâlnește mai mulți oameni care au întors spatele capcanelor societății occidentale, stabilindu-se în cele mai izolate locuri de pe pământ.

Acest documentar îl prezintă pe Ben în călătoria sa către pădurile din Munții Cascadelor de Nord din Washington, SUA, unde urmează să locuiască cu britanica Lynx Vilden, care folosește trucuri din Epoca de piatră pentru a supraviețui în pustiu. În Tanzania, Ben se întâlnește cu Moli, născut în Yorkshire, și soția sa din California, Noelle, care conduc o afacere de safari și trăiesc în stil nomad în îndepărtata sălbăticie din Africa.

Între timp, într-o vale retrasă de pe insula Ibiza, Ben trăiește într-o comunitate alături de un fost ofițer de marină, Chris Dews, care a refuzat o viață de bogăție și exces în largul mării în favoarea unei existențe reduse la elementele de bază. Chris a pus bazele comunității sale folosind gunoiul cei lăsat în urmă de către petrecăreți. În timpul petrecut acolo, Ben trebuie să dea socoteală pentru sarcinile de grup, participă la operațiunile de curățare a plajei de mamuți organizate de Chris și se scaldă în noroi.


Secretele îngrijirii părului
marți, 25 aprilie, de la 22:00

Piața internațională a produselor de îngrijire a părului este una deloc de neglijat, cu miliarde de dolari cheltuiți pe șampoane și balsamuri în fiecare an, în întreaga lume. Principalele companii de cosmetice sunt axate pe profit și au revendicări impresionante despre elixirele din sticlele pe care le comercializează. Dar oare sunt fondate aceste revendicări?

Acest program explorează știința din spatele îngrijirii părului pentru a demonta unele dintre cele mai răspândite mituri ale frumuseții. Trebuie să vă schimbați șamponul dacă părul dezvoltă rezistență la un anumit produs? Cât de des ar trebui să ne spălăm părul? Și ce implică, de fapt, transplantul de păr? Acest film convingător separă pseudoștiința de revendicările credibile.

Sursa: BBC Worldwide
Previous
Next Post »