Ernest, alături de copii, în cadrul proiectului „Școala Altfel” - Zona de televiziune

Ernest, alături de copii, în cadrul proiectului „Școala Altfel”


Săptămâna aceasta, Kanal D și-a deschis porțile pentru copii, în cadrul proiectului „Școala Altfel”.

Astăzi, Ernest i-a întâmpinat, încă de dimineață, pe copiii veniți la Kanal D să descopere tainele televiziunii și i-a încântat cu povești inedite despre activitatea din televiziune.

Alături de micuți, Ernest a rememorat momente din copilărie, activități extrașcolare care i-au rămas la suflet.

Și noi, în vremea comunismului, aveam astfel de activități extrașcolare. Mergeam în parcuri, grădini zoologice, vizitam muzee. Doar că noi, la vremea aceea, eram «Șoimi ai Patriei» și eram toți îmbrăcați la fel, cu cravată la gât... (râde) Nu îmi displace fenomenul ăsta de egalitate, mai ales când vine vorba de copii. Pe vremea mea nu exista conceptul de «Școala altfel» dar era altfel școala. (râde) Nu pot să spun dacă era mai bine sau mai rău, dar în ziua de astăzi, școala pare mai permisivă. Proiectul «Școala Altfel» mi se pare o idee bună, benefică pentru copiii de toate vârstele.

Vremurile s-au schimbat, suntem bombardați de tehnologie și nu prea mai poți să îi ții pe copii focusați într-o sală. Având astfel de activități, așa cum prevede și proiectul «Școala Altfel», copii noștri văd «altfel», interacționează «altfel», înțeleg «altfel» unele lucruri, ceea mi se pare foarte OK.

Ca să vă amuz puțin, îmi aduc aminte și acum că, plecați fiind cu educatoarea într-o mini excursie, ne oprisem, la un moment dat, la picnic. Eu aveam un sandvici cu pateu, împăturit într-un ștergar, iar acesta avea brodat pe el un ardei iute.
(râde) Este interesant cum îți rămân unele chestii întipărite în minte, de la vârste fragede”, mărturisește Ernest.

Extrem de grijuliu cu cei mici, pus pe povestit și demonstrat, Ernest a reușit să îi captiveze pe copii, așa încât, pe parcursul întâlnirii, aceștia au fost numai ochi și urechi către îndrăgita vedetă.

Pe parcursul întregii săptămâni, vedetele Kanal D vor fi prezente alături de copii, în cadrul proiectului „Școala Altfel”.

Sursa: Kanal D
Previous
Next Post »