Casele președinților, sâmbătă, la „Asta-i România” - Zona de televiziune

Casele președinților, sâmbătă, la „Asta-i România”


Sâmbătă seara, la „Asta-i România!”, va prezentăm casele de protocol în care locuiesc foștii președinți ai României, dar și actualul șef de stat.

Probabil că mulți dintre noi ne întrebăm, la un moment dat, unde locuiește președintele țării, Klaus Iohannis, sau cum arată locurile în care stau foștii președinți ai României, Traian Băsescu, Ion Iliescu și Emil Constantinescu.

Numitorul comun al acestor „enigme” îl reprezintă zona Primăverii, malul Lacului Floreasca... unde o simplă casă costă cât vreo treizeci de apartamente dintr-un cartier muncitoresc.

Sâmbătă vom afla unde locuiește de un an de zile președintele Klaus Iohannis. Actualul șef al statului are la dispoziție o vilă de peste 1000 m2, cu două etaje, terasă și grădină. De asemenea, președintele se relaxează vara la umbra unor palmieri aduși de la Marea Mediterană, are un teren de tenis, un ponton, o remiză pentru bărci, dar și un patinoar.

În acest cartier, înainte de anii ’90, nu putea sa intre un om obișnuit. De ce? Fiindcă aici era reședința lui Nicolae Ceaușescu. În acest loc aveau acces doar Nicolae Ceaușescu, familia lui și demnitarii apropiați”, ne povestește fostul senator Marius Marinescu.

Din 2014, când și-a început mandatul, actualul președinte a mai stat în două case de protocol. A așteptat consolidarea clădirii în care locuiește acum, operațiune în care s-a investit mai bine de 1 milion de euro.

Eu vă spun ce era înainte de 1989. Dacă trecem de aceste porți găsim, la demisol, o cramă, parter, etaj, în subsol, la circa 10 metri adâncime, este un buncăr antiaerian, construit de pe timpul lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, care este funcțional și care poate să fie folosit de Klaus Iohannis, în caz de război. Acest buncăr are legatură cu Palatul Cotroceni, cu Palatul Victoria, Casa Scânteii, prin niște tuneluri circulabile cu mașina”, spune Marius Marinescu.

Pe domeniul din buricul Capitalei sunt nu una, ci două vile în care pe vremuri erau cazați cei mai odioși dictatori ai lumii, de la Saddam Hussein și Hosni Mubarak, până la generalul Muammar Gaddafi!

Tot în buricul Capitalei, fostul președinte Emil Constantinescu are o vilă de protocul primită de la Guvernul Tăriceanu. Imobilul se află la doi pași de Arcul de Triumf și are o valoare de peste 2 milioane de euro.

Nu ratați emisiunea „Asta-i România”, cu Mihai Ghiță, sâmbătă, de la ora 23:00, la Kanal D.
Previous
Next Post »