Sâmbătă, la „Asta-i România!”: Asistații sociali, bolnavi când sunt chemați la muncă! - Zona de televiziune

Sâmbătă, la „Asta-i România!”: Asistații sociali, bolnavi când sunt chemați la muncă!


Sâmbătă, la „Asta-i România”, Mihai Ghiță și echipa emisiunii ne prezintă povestea muieților posmagi, din cartierul Teiș, de la marginea Târgoviștei.

Personajele centrale sunt romii asistați social, care au drepturi și care, de îndrăznești să îi iei la rost, se dezbracă de caracter. Cei pe care-i vom vedea sâmbătă, la „Asta-i România!” sunt doar câțiva dintre asistații social care trăiesc fără să facă nimic, pe banii statului.

Telespectatorii o vor cunoaște pe doamna Mioara, care de ani buni îngroașă lista primăriei la categoria asistată social și de o săptămână se plânge că are frisoane. Când este luată la întrebări, ea nu știe nimic și n-a văzut o pară chioară de la stat.

Dacă sunt bolnavă, cum să mătur? Sunt bolnavă. Sunt operată de două ori de fere (fiere – n.r), am tensiune mare. Nu m-am dus niciodată să muncesc, mă ia cu călduri, mă iau temperaturile. Nu pot să muncesc!”, spune femeia.

După părerea celor din cartierul Teiș, nimeni nu are ajutor social și evident nimeni nu trebuie să meargă la muncă. Adevărul este că toți trăiesc din banii statului, dar îi ia răul când vine vorba să facă ceva pentru comunitate.

Ani la rândul nimeni nu le-a stricat liniștea și nimeni nu le-a bătut la poartă să îi întrebe când au muncit ultima dată. Și banii statului ajung lună de lună, în buzunarele lor largi fără ca ei să miște un pai. Când sunt scoși la muncă, asistații se îmbolnăvesc brusc! Și nu puțini sunt cei care trăiesc din ajutorul statului. Cifrele arată că sunt de două ori mai mulți decât salariații. Unii primesc pe bună dreptate banii, alții, poate cei mai mulți, fără să merite!

Nu ratați un material despre asistații social care refuză să muncească, sâmbătă, de la ora 23:00, la „Asta-i România!”.
Previous
Next Post »