O finală de vis stabilește recordul de audiență pentru programele de tenis de la Eurosport - Zona de televiziune

O finală de vis stabilește recordul de audiență pentru programele de tenis de la Eurosport


Eurosport anunţă audienţe record pentru Australian Open, încheiat cu finala masculină de duminică dintre Roger Federer și Rafa Nadal care a spulberat recordurile de audiență ale televiziunii și a consolidat statutul său de „Gazdă a transmisiunilor din tenisul de Mare Șlem”.

Evenimentul a reunit cei mai mari rivali ai tenisului într-o finală de turneu de Mare Șlem, pentru prima dată după 2011, iar audiența transmisiunii Eurosport a meciului a atins o cotă de 20,7 milioane de fani ai sportului din Europa, pe Eurosport și pe canalul liber la retransmisie deținut de Discovery în Spania, DMAX.

Finala de vis, în care s-au înfruntat cele două legende ale sportului, a devenit cel mai vizionat meci de tenis transmis vreodată de Eurosport* și al doilea cel mai vizionat eveniment sportiv din istoria Eurosport**.

Peter Hutton, CEO Eurosport, a declarat: „Audiențele finalei masculine au încununat un prim turneu de Mare Șlem al anului fantastic pentru Eurosport. Nu e o surpriză că această finală a devenit cel mai vizionat meci de tenis transmis vreodată pe platformele noastre, pentru că Roger contra Rafa este una dintre cele mai mari rivalități din istoria sportului, iar povestea revenirii celor doi mari campioni a fost impresionantă. Să sperăm că această rivalitate uimitoare va continua pe durata sezonului 2017, sezon în care fanii vor avea posibilitatea de a urmări fiecare meci, de pe orice teren de joc al turneelor de Mare Șlem, pe Eurosport.

Transmisiunea Eurosport a finalei a stabilit și noi recorduri de audiență locale, atingând cea mai mare medie de telespectatori pentru un program transmis vreodată de Eurosport în Spania și în Olanda. În Spania, 610.000 de telespectatori au fost alături de eroul lor, Rafa Nadal, prin intermediul Eurosport. În Olanda, mai mult de jumătate de milion (503,000) de telespectatori au urmărit meciul, reprezentând 23,2% din totalul persoanelor care se aflau în fața televizorului la acea oră.

Peter Hutton, CEO Eurosport, a adăugat: „Obiectivul nostru este să transmitem calitatea din teren în afara acestuia și continuăm să livrăm această calitate, așa cum am promis. Acest turneu a fost plin de surprize și de povești frumoase, iar noi am avut grijă ca toate să poată fi urmărite de fanii tenisului. Audiențele locale, pe durata acestui turneu, arată că strategia noastră de a investi mai mult în producțiile și în vedetele locale dă rezultate.

* Medie de 7,2 milioane de telespectatori pe durata întregului meci, vârf de audiență de 11,6 milioane de telespectatori pe durata ultimului set.

** Recordul de audiență este deținut de meciul de volei Rusia – Polonia, din turneul de calificare la Jocurile Olimpice, disputat în ianuarie 2008, cu un vârf de audiență de 11,7 milioane de telespectatori.
Previous
Next Post »