Noutăți în luna martie 2017 la Da Vinci Learning - Zona de televiziune

Noutăți în luna martie 2017 la Da Vinci Learning


Fantastica lume a hormonilor PREMIERĂ
pe 26 martie, de la 21:00

Hormonii ne formează. Nu sunt doar nenorocirea anilor noștri din adolescență; ei guvernează totul, de la înălțimea pe care o avem, până la ora la care ne trezim dimineața. Studierea hormonilor are o vechime de peste 100 de ani și, deși s-au făcut descoperiri incredibile, încă mai sunt multe de aflat. În acest documentar BBC, prof. John Watts ne împărtășește fascinația sa față de aceste substanțe misterioase, de la istoria experimentelor bizare și, uneori, îngrozitoare, până la inovatoarele cercetări actuale. El descrie știința care ne-a dat insulina salvatoare de vieți și ne arată nu numai cum controlăm hormonii, ci și cum ne controlează ei pe noi. Depinde ceea ce facem de liberul nostru arbitru sau doar de hormoni? Această întrebare e relevantă mai ales în avangarda luptei împotriva obezității, în care hormonii eliberați de celulele noastre de grăsime par să dicteze felul în care mâncăm. Acest program nu numai că prezintă o călătorie în minunata lume a hormonilor, ci aruncă și o lumină asupra dezvoltării experimentelor științifice în decursul istoriei.

TRAILER
Pădurea și jungla ÎN FOCUS
pe 4 martie de la 17:45 până la 22:00 / pe 5 martie de la 17:30 până la 22:00

De la o sămânță de mărimea unei mingi de fotbal până la o orchestră în junglă, luna aceasta, rubrica În focus e plină de surprize. Pădurile și junglele sunt zone mari, acoperite cu păduri și vegetație. Dar sunt mai mult decât atât. Pline de insecte, păsări și animale, ele debordează de viață. Asta include viața secretă a plantelor și copacilor. Aflați cum găsesc acestea modalități de a se apăra și cum le determină pe păsări și pe animale să le ajute, ca să-și răspândească semințele. Cum își fabrică propria hrană din lumina soarelui, cum curăță aerul și produc oxigenul pe care-l respirăm. Apoi, călătoriți, pentru a întâlni oamenii care trăiesc în Amazon: băieții buni și băieții răi. Aflați o mie de motive pentru care pădurile sunt importante și modul în care totul e interconectat. Toate acestea și multe altele pe 4 și pe 5 martie, la Da Vinci Learning.

În Focus în martie – Pădurea şi jungla!

Programe difuzate Degete dibace – Pădurea vrăjită, Marvi Hammer – Fotograful junglei, Grădinăritul pentru copii – Frunzele, Să învăţăm cu Harrison – Plantele, A fost odată... Terra  – Pădurea amazoniană, Lumea la orizont! – Superlative ale naturii, Marvi Hammer – Vulturi și păduri de varec, Grădinăritul pentru copii – Cum funcționează plantele, Stejarul - Marele supraviețuitor al naturii – Partea 1, Tehnologia naturii – Lumea materialelor, Marvi Hammer – Expediție în junglă și Johnny Rook, Lumea la orizont! – Jungla amazoniană, Degete dibace – De la carte poștală la plantă, Geolino – Orchestra din junglă, Să inventăm – Mașina de tăiat lemne, Grădinăritul pentru copii – Copacii, A fost odată... Terra – Pădurile lumii, Lumea la orizont! – Lumea plantelor, Marvi Hammer – Copaci cu spini și vulpi zburătoare, Grădinăritul pentru copii – Plante folositoare, Stejarul - Marele supraviețuitor al naturii – Partea a 2-a, Dincolo de aparențe – Omul care iubea copacii.

TRAILER
Ziua internațională a femeii (8 martie 2017) 
pe 8 martie, de la 20:00 până la 01:00

Deși e un moment bun să te naști femeie, sunt încă multe locuri în lume unde acestora nu li se permite să voteze sau chiar să conducă o mașină, fiind adesea plătite mai puțin decât bărbații. Pe 8 Martie, în fiecare an, sărbătorim, în toată lumea, Ziua internațională a femeii. Fiți alături de noi, la Da Vinci Learning, ca să aflați mai multe despre marile femei și despre locul lor în istorie. Lăsați-vă inspirați de Marie Curie, singura persoană din lume care a câștigat două Premii Nobel în două domenii științifice, și de Lady Ada Lovelace, care a creat primul program pentru computer, în 1843. Tremurați de frică în fața lui Frankenstein al lui Mary Shelley. Și nu uitați să fiți și mai drăguți cu fetele și cu femeile din jurul vostru în această zi!

Programe difuzate Matematiciana Ada – Contesa computerelorAscensiunea femeii – CivilizațiaAscensiunea femeii – SeparareaAscensiunea femeii – PutereaAscensiunea femeii – Revoluția.


Ziua mondială a apei (21-22 martie 2017)
pe 21 martie, de la 16:30 până la 22:00 / pe 22 martie, de la 16:00 până la 22:00
Ziua mondială a apei ne reamintește de minunile unui lucru pe care îl considerăm adesea drept un dat firesc: apa. Știați că apa e chiar mai importantă decât hrana pentru corpul vostru? Și că obținerea apei potabile e încă o problemă pentru oamenii din anumite părți ale lumii? Însă apa poate fi și distractivă. Puteți construi o mașină propulsată de apă și să învățați cum să răsturnați un pahar de apă, fără să-l vărsați, cu „Maximum de știință”. Urmăriți cum merge pe apă echipa de la „Atelierul științei”. Și creați propria voastră sculptură de apă cu „Artzooka”. Toate acestea și multe altele pe 21 și pe 22 martie, la Da Vinci Learning.

Programe difuzate Să inventăm – Poarta inteligentă, A fost odată... Terra – Apa în India, Hrană pentru creier – Pot oamenii să trăiască sub apă?, Totul pentru copii – Prăjitură pe băț, Minunata apă, Marvi Hammer – Leoparzi și varani, Artzooka – Peisaj subacvatic, Să învăţăm cu Harrison – Apa, A fost odată... Terra – Apa în Sahel, Știința pură – Soare și mare, Design: E2 - Economii care respectă mediul – Reciclare adaptivă în Țările de Jos, Atelierul științei – Puteți merge pe apă?, Totul pentru copii – Cufere cu comori, Economisirea apei, Să inventăm– Platforme de apă, Expresul exploratorilor – Nodul de apă, Artzooka – Turnul de apă, Totul pentru copii – Turnul fleac, Grădina acvatică, Marvi Hammer – Calmarul lui Humboldt și gara subacvatică, Lumea la orizont! – Circuitul apei, Maximum de știință – Mașina cu apă, A fost odată... Terra – Apa lumii, Demonstrația – Apa, Laboratorul sporturilor – Schi nautic, Știința pură  – Sub valuri, Design: E2 - Economii care respectă mediul – New Orleans: Lângă apă, Atelierul științei – Puteți trăi sub apă?.


Ziua de naștere a lui Vincent van Gogh (30 martie 1835)
pe 30 martie, de la 18:30

La mulți ani, Vincent Van Gogh! Picturile lui se vând pentru milioane în zilele noastre, dar el a reușit să vândă un singur tablou cât a fost în viață. Bietul Vincent. Nimic nu a părut să meargă bine vreodată pentru acest pictor olandez. A încercat multe meserii înainte să devină artist, când avea 27 de ani. A avut noroc să aibă un frate mai mic, Theo, care l-a ajutat și i-a dat bani. La început, picturile lui erau întunecate și sumbre, dar apoi, a început să picteze tablouri luminoase, pline de culoare. Priviți-i opera minunată și aflați mai multe despre Vincent și despre viața sa interesantă, de ziua lui de naștere, pe 30 martie, la Da Vinci Learning.

Programe difuzate Să-i cunoaștem pe marii artiști – Vincent van Gogh, Artă cu Mati și Dada – Vincent van Gogh, Istoria artei – Precursorii artei moderne - Post-impresionismul sfârșitului de secol XIX - Vincent van Gogh.
Previous
Next Post »