În februarie, cinema belgian și Premiile Les Magritte du Cinéma, în direct, la TV5MONDE - Zona de televiziune

În februarie, cinema belgian și Premiile Les Magritte du Cinéma, în direct, la TV5MONDE

Ajunse la a șaptea ediție, Premiile les Magritte du Cinéma onorează excelența industriei de film francofone belgiene, fiind corespondentul Premiilor Césars, din Franța, și al Oscarurilor Academiei Americane de Film. Nu ratați filmul belgian L’Iceberg, o magnifică poveste poetică, burlescă, urmată de Gala Premiilor Magritte 2017. Va fi o seară excepțională de cinema, în data de 9 februarie, de la ora 22:00, la TV5MONDE.

Mai jos, o selecție a filmelor și a emisiunilor belgiene informative, art de vivre și de cultură din luna februarie.


L'iceberg
joi, 9 februarie, de la 22:00

Fiona, manager într-un fast-food, se pomenește într-o noapte închisă în camera frigorifică. În urma acestui șoc, ea nutrește o pasiune pentru frig. Visând să vadă un iceberg în realitate, ea își lasă în urmă soțul, copiii și locul de muncă pentru a pleca în direcția Nord...

Informații suplimentare

Regia: Dominique Abel, Fiona Gordon, Bruno Romy
Distribuţia: Fiona Gordon (Fiona), Dominique Abel (Julien), Lucy Tulugarjuk (Nattikuttuk), Philippe Martz (René), Ophélie Rousseau, Robin Goupil...
Genul: comedie
Țara: Belgia
Anul: 2005
Premiul pentru Cel mai bun film la Festivalurile de la Zagreb și Kiev

TRAILER
Les Magritte du Cinéma
joi, 9 februarie, de la 23:30

Retransmisia celei de-a șaptea ediții a galei premiilor Magritte du Cinéma, din sala Square, în Bruxelles. Premiile, decernate de Academia André Delvaux, recompensează filmele și profesioniștii cinematografului belgian care au marcat anul 2016. Actrița Virginie Efira este amfitrioana serii.

Premiile anului 2016

Cel mai bun film: Le tout nouveau testament, de Jaco Van Dormael
Cel mai bun actor: Wim Willaert, în Je suis mort mais j'ai des amis
Cea mai bună actriță: Anne Coesens, în Tous les chats sont gris

ȘTIAȚI CĂ?

• Premiile Magritte du Cinéma vin să înlocuiască Premiile Joseph Plateau, decernate între anii 1985-2006.
• În fiecare an, un premiu Magritte d'honneur este oferit unei personalități a cinematografiei belgiene sau internaționale, ca omagiu adus contribuției aceste ia la istoria cinematografului. André Delvaux, Nathalie Baye, Costa-Gavras, Emir Kusturica, Pierre Richard și Vincent Lindon au primit Magritte d'honneur în anii precedenți.
• Filmul care a primit cele mai multe premii în istoria Magritte du Cinéma este Mr. Nobody (2009), care a primit 6 premii în 2011.

Descoperiți programele belgiene la TV5MONDE


Le journal de la RTBF 
în fiecare zi, la 14:30

O viziune completă asupra actualității internaționale, propusă și realizată de redacția RTBF.


Question à la une
joi, de la 18:00

Un magazin de actualitate ce informează, adresează întrebări, anchetează şi interpelează. Emisiunea se axează pe interacţiunea cu publicul și la contribuie la perfecţionarea simţului critic al acestuia.

Prezintă: Franck Istasse.

Art de vivre și cultură


C’est du Belge (cultură)
În fiecare luni, de la 11:00

Din sufrageria sa, Gerald Watelet vorbește despre bărbaţii şi femeile care au contribuit la prestigiul Belgiei. Reportaje despre cei mai buni ambasadori ai culturii și moștenirii belgiene, materiale din spatele cortinei evenimentelor de elită și profiluri ale personalităților care țin titlurile ziarelor. 

Prezentator: Gerald Watelet.

Jardins et loisirs (timp liber)
joi, de la 10:30

Luc Noël îşi transmite pasiunea pentru grădinărit şi oferă sfaturi practice pentru cultivarea, înfrumuseţarea sau decorarea grădinilor. Compoziţii florale, descoperirea grădinilor private, ritmul anotimpurilor, diferitele rubrici ale emisiunii reprezintă un ajutor nepreţuit pentru toţi.

Prezentator: Luc Noël.


Une brique dans le ventre (design)
miercuri, de la 10:30 și vineri, de la 17:00

Pe lângă casele, apartamentele şi mansardele de toate tipurile şi preţurile pe care Cédric Wautier le vizitează pentru noi, emisiunea dedicată amenajării locuinţei oferă recomandări juridice, practice, tehnice, energetice şi estetice, fără a uita rubrica nelipsitelor recomandări de bricolaj. 

Gazdele dumneavoastră: Cédric Wautier și Virginie Jacobs.


69 minutes sans chichis (divertisment)
marți, 14 februarie, de la 19:40

În 69 minute, misiunea lui Joëlle Scoriels și a complicilor ei este să descopere toate fațetele unui invitat de marcă, din Belgia sau din altă parte, prin intermediul unui set de întrebări originale, surprinzătoare și decalate, la granița dintre impertinență și bunăvoință.

Prezentator: Joëlle Scoriels împreună cu Adrien Devyver, Dan Gagnon și Guillermo Guiz.

TRAILER


Previous
Next Post »