Cine are dreptul de a stabili ce înseamnă să fii viu? „Humans” - sezonul al doilea, la AMC - Zona de televiziune

Cine are dreptul de a stabili ce înseamnă să fii viu? „Humans” - sezonul al doilea, la AMC

Nu-i așa că finalul primului sezon al serialului „Humans” a fost plin de suspans? Premiera sezonului al doilea al serialului „Humans”, din 23 februarie, de la ora 22:00, la AMC.


Roboţii humanoizi au devenit o parte esenţială a societăţii, servind şi protejând, ascultători, populaţia umană. Dar ce se întâmplă când aceşti roboţi primesc dreptul la conştiinţă şi liber arbitru? Sezonul doi din „Humans” explorează posibilităţile şi limitările relaţiilor dintre rasa roboţilor şi rasa umană şi întrebarea dacă roboţii conştienţi, fiind într-un număr tot mai mare, merită aceleaşi drepturi ca şi oamenii.

Acțiunea din „Humans” are loc într-un prezent paralel unde roboții servitori foarte dezvoltați numiți „synth”, care se aseamănă perfect cu ființele umane vii, devin parte integrantă a societății.
Sezonul al doilea din "Humans" începe la câteva luni după evenimentele din sezonul întâi. Synth-ul Niska (Emily Berrington) este în continuare liberă și posedă codul conștiinței. Familia ei de synth, Mia (Gemma Chan), Leo (Colin Morgan) și Max (Ivanno Jeremiah), neștiind unde se află Niska, încearcă fiecare să-și găsească locul în lume în timp ce oamenii reali Joe (Tom Goodman-Hill) și Laura Hawkins (Katherine Parkinson) încearcă să-și repare căsnicia.

Fiind o formă de viață inteligentă în curs de dezvoltare - synth-urile - în raport cu o formă de viață deja stabilită - omenirea - ei se luptă pentru locul lor în lume, o narațiune captivantă care continuă să își pună o întrebare cu implicații care zguduie lumea: cine are dreptul de a stabili ce înseamnă să fii viu?
Previous
Next Post »